quarta-feira, 25 de maio de 2011

Spinach & Cheese Cannelloni



Ingredients
  • 400g ricotta (or mix of ricotta and cottage cheese)
  • 300g spinach, thawed and squeezed
  • 1/2 teaspoon each: ground nutmeg, crushed garlic (optional)
  • salt and fresh ground black pepper to taste
  • 400g fresh lasagne sheets
  • 500g jar pasta sauce
  • 3/4 cup water
  • 1/2 cup parmesan, grated

How to prepare


Preheat the oven to 190 C. Place the ricota and squeezed spinach into a mixing bowl. Add the nutmeg and garlic. Season to taste and mix until well combined. Cut the lasagne sheets into 8-9 even sized squares. Place the ricotta filling along one edge of the lasagne sheets. roll up to form a cannelloni shape. Place in a single layer in a large ovenproof dish. Pour over the pasta sauce and water. Top with grated parmesan cheese. bake for 25-30 minutes until golden brown and tender. Serve with a green salad.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ingredientes
  • 400g de ricota (ou mistura de ricota e queijo cottage)
  • 300g de espinafre, cozido e picado
  • 1 / 2 colher de chá de cada: noz moscada, alho esmagado (opcional)
  • sal e pimenta preta fresca a gosto
  • 400g de folhas de lasanha fresca
  • 500g Molho de tomate
  • 3 / 4 de xícara de água
  • 1 / 2 xícara de parmesão ralado


Modo de Preparo

Pré-aqueça o forno a 190 C. Coloque a ricota e espinafre espremido em uma tigela. Adicione a noz-moscada e alho. Tempere a gosto e mexa até misturar bem. Corte as folhas de lasanha em quadrados do mesmo tamaho. Coloque o recheio de ricota em uma das bordas das folhas de lasanha.Enrole para formar os canelones. Coloque em uma única camada na assadeira. Despeje sobre os canelones o molho de macarrão e água. Cubra com queijo parmesão ralado. Asse por 25-30 minutos até dourar e macia. Sirva com uma salada verde.

Nenhum comentário:

Postar um comentário